ДП «МТП «Южний» розпочав розвантаження 4 судна з енергетичним вугіллям для ДТЕК з початку вересня

10:02 19.09.2017

18 вересня о 22.30 в ДП «Морський торговельний порт «Южний» пришвартувалось судно Panamax MIN SHENG. Це – четверте судно, яке розвантажує державний стивідор з початку вересня та п’яте з початку року з вугіллям із ПАР, яке законтрактувала компанія ДТЕК.

Балкер Panamax MIN SHENG доставив 80 тисяч тон антрациту для українських ТЕС, повідомляє прес-центр порту.

Протягом вересня в порту були розвантажені судна DANAE, OCEAN AMBITIOUS та SEMIRAMIS.

«ДП «Морський торговельний порт «Южний» сьогодні успішно виконує умови договорів із вантажовласниками. Наразі ми працюємо не лише оперативно, але й одночасно на різних причалах розвантажуємо два панамакси. Енергетичне вугілля вчасно відвантажується у вагони та відправляється на ТЕС. Для ПАТ «Центренерго» уже відправлено понад 300 вагонів,
що складає 28% від загального об’єму. Panamax SEMIRAMIS компанії ДТЕК, що 17 вересня доставив до порту ЮЖНИЙ вугілля із Південної Африки, ми також оперативно розвантажуємо на склад підприємства», – зазначив в.о. директора ДП «МТП «Южний» Віталій Жуковський.

Нагадаємо, що з травня в ДП МТП «Южний» розвантажено 225 тис. т. енергетичного вугілля з ПАР для теплової генерації ДТЕК. Розвантаження балкера Panamax SEMIRAMIS розпочато на підприємстві 17 вересня. Для ТЕС ПАТ «Центренерго» підприємство у вересні розвантажило 62 тисячі тон вугілля із США.

Фото port-yuzhny. com. ua

Ще на цю тему