Майдан закордонних справ: Антиросійські санкції треба розширити на деякі авіакомпанії за рейси до Криму

10:53 22.06.2017

Україна та Євросоюз не внесли до списку санкцій деякі російські авіакомпанії, які продовжують літати до анексованого Криму і при цьому продовжують здійснювати рейси до країн ЄС.

Про це повідомила Громадському експерт Майдану закордонних справ Ольга Корбут.

«Серед російських авіакомпаній, які літають до аеропорту Сімферополя, більшість  також здійснює регулярні рейси до аеропортів ЄС і країн шенгенської зони, що визнають окупацію і анексію Криму незаконною. Однак ми відслідковуємо борти, які літають до аеропорту Сімферополя і бачимо їх подальший рух до європейських столиць, європейських міст».

Експерт наголосила, що санкції потрібно розширяти в цьому напрямку.

«Ми вважаємо, що це є важливий напрямок для уточнення європейських санкцій, для розширення їх, ми вважаємо, що українська сторона повинна теж розширити санкційний список російських авіакомпаній, які продовжують літати до Криму. Бо нещодавно українська сторона оприлюднила список і серед них немає 11 авіакомпаній, які також здійснюють ці рейси», — сказала експерт.

Корбут зазначила, що додатковими санкціями у цьому питанні можуть стати заборона польотів тих бортів, які літали до Криму чи відмова у співпраці європейських портів.

«Також відмова обслуговувати їх західними лізинговими і страховими компаніями, тому що частину російських авіакомпаній обслуговують як раз західні страхові лізингові компанії зі штаб-квартирами в ЄС і США», — додала вона.

Ще на цю тему