Конференція "Окупація Криму: підсумки, стан, прогнози" відбулася / Фото

12:36 24.05.2017

Перша частина Конференції завершилася доповідями експертів фонду Майдан закордонних справ Юрія Смєлянського і Ольги Корбут.

Порушені питання безпосередньо стосувалися жителів Криму, якості їхнього життя, змін, що настали після окупації й накладення санкцій з боку України та міжнародної спільноти проти Російської Федерації. Доповідачі зробили глибокий аналіз проблем соціального характеру, тих, що стосуються повітряних сполучень з окупованим півостровом, політичних, економічних. Були докладно розкриті передумови поточних умов, проблеми їх усунення.

Учасники конференції мали можливість поставити свої питання до усіх експертів, що виступили з доповідями у першій частині.

У другій частині Конференції доповідали голова Меджлісу кримськотатарського народу і народний депутат України Рефат Чубаров, начальник відділу організаційно-правового забезпечення, статистики та ЄРДР прокуратури АРК Зера Козлиєва, а також голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Обговорені теми стосувалися нещодавньої ініціативи внесення змін до 10-го розділу Конституції України щодо автономії Криму у складі України як Кримськотатарської автономної республіки (що розглядалося як один з ключових моментів у деокупації півострова), правових питань та правового забезпечення на теренах Криму, проблем забезпечення і захисту прав людини на окупованій території.

Конференція перетекла у неформальну дискусію під час останньої перерви на каву.

Фото сайта mfaua.org

Ще на цю тему