Конференція "Окупація Криму: підсумки, стан, прогнози" триває / Фото

12:02 23.05.2017

Після вступного слова від Богдана Яременка, голови правління БФ «МЗС», Габріеле Бауманн, керівника Фонду Конрада Аденауера в Україні та Володимира Омеляна, Міністра інфраструктури України, розпочалася перша частина Конференції під назвою «Захоплений Крим в умовах сакцій і блокади в 2014-2016 роках».

Прозвучали слова підтримки, неодноразово висловлене бажання змінити ситуацію, згадано способи вирішення проблеми, заходи, вжиті у цьому напрямку, перешкоди на шляху, повідомляє МЗС.

Станом на зараз зі своїми доповідями вже виступили експерти фонду «Майдан закордонних справ» Андрій Клименко, Тетяна Гучакова. Доповіді стосувалися як загальних питань, так і конкретних. Зокрема політичних умов, заборон та обмежень з боку Росії, економічної ситуації в Криму на тлі санкцій, характеру цих санкцій і на що вони спрямовані, ситуації у сфері туризму, промислового сектору і що робить Росія для його розвитку в Криму.

Попереду – друга частина, присвячена Україні як стороні конфлікту, її політиці щодо окупованих територій. Теми доповідей стосуватимуться способів деокупації, прав людини, правової моделі та правового забезпечення Криму.

Фото сайта mfaua.org

Ще на цю тему