Особистий проект Путіна. Чому в Росії перестануть мазати хліб маслом, але Керченський міст добудують

09:29 05.05.2017

На сьогоднішній день до 70% зведеного бюджету окупованого Криму - тобто республіканський плюс муніципальні - дотується з бюджету Росії.

Про це директор Кримського департаменту Фонду Майдан закордонних справ, головний редактор сайту BlackSeaNews Андрій Клименко розповів у чаті в Главреді.

"При цьому я хотів би розвіяти міф, що Крим був дотаційним регіоном в Україні. У Криму збирали приблизно 1 мільярд 200 мільйонів доларів всіх видів доходів до бюджетів, а витрачали 1 мільярд. Так, звичайно, туризм як одна з основ економіки півострова зник" , - говорить експерт з питань Криму.

"Економіка спирається сьогодні на російський бюджет, бюджетні замовлення для підприємств ОПК, які перебувають в Криму, і на ті кошти, які надходять також з російського бюджету, але за різними програмами типу будівництва моста через Керченську протоку", - додав головний редактор BlackSeaNews.

Коментуючи питання про реальний стан споруди моста через Керченську протоку і оплати лоцманських послуг України російськими судами, Андрій Клименко розповів: "Керченський міст буде побудований. І навіть, можливо, в термін. Це особистий проект пана Путіна. У Росії перестануть намазувати маслом хліб , але міст добудують. Що буде потім? Предмет серйозного аналізу і прогнозу. Ми теж цим займаємося ".

"Сьогодні, як і в окупації, всі платежі, пов'язані з проходом через Керченську протоку, збираються Керченським морським портом. Тільки порт, звичайно, це військовий трофей окупантів", - резюмував експерт.

Ще на цю тему