Командувач ВМС ЗС України візьме участь у Міжнародному симпозіумі командувачів ВМС у США

11:47 19.09.2016

З 20 по 23 вересня 2016 року у Ньюпорті, Сполучені Штати Америки, відбудеться 22-й Міжнародний симпозіум командувачів ВМС. У заході візьме участь командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Воронченко.

Про це повідомляє Прес-центр Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Вже підтверджено участь близько 180 керівників ВМС та Берегової охорони із понад 120 країн світу.

Міжнародний форум обумовлюється важливістю та необхідністю підтримання і розвитку військового співробітництва з військово-морськими силами країн Чорноморського, Середземноморського та інших регіонів Світового океану, зокрема в контексті реалізації спільних завдань, спрямованих на протистояння сучасним викликам безпеці.

Учасники заходу обговорять поточну ситуацію стосовно безпеки на морі в окремих регіонах, міжнародні норми і стандарти морської безпеки, а також роль кібер безпеки під час проведення спільних морських операцій.

Крім того, планується проведення двосторонніх зустрічей командувача українських ВМС з учасниками заходу, а саме з командувачами країн Чорноморського та Середземноморського басейнів з метою обміну думками та з’ясування позиції сторін щодо перспективних напрямів військового співробітництва Військово-Морських Сил Збройних Сил України з країнами Чорноморського регіону, зокрема, з питань підвищення регіональної безпеки.

Варто зазначити, що в умовах російської агресії, співпраця з країнами Чорноморського регіону розглядається як додатковий ефективний механізм, спрямований на отримання консультативно-дорадчої, матеріально-технічної та інших видів допомоги, а також формування сприятливої політики щодо України.

Ще на цю тему